Liquidità per segnalati anche per acquisto casa
Nessuna verifica bancaria

Anche per segnalati
Si convenzionano agenzie immobiliari

Primul spital de stat construit în Constanța după 1989 va fi de pediatrie. Când ar trebui să fie gata


Noul spital ar trebui să fie gata în 2024

Constanța va avea, în câțiva ani, un spital nou construit de statul român, lucru care nu s-a mai întâmplat niciodată după 1989. S-au mai inaugurat clinici sau mici spitale, dar toate sunt investiții private. Deocamdată se lucrează la hârtii, dar construcția ar trebuie să înceapă într-un timp relativ scurt.

Noua unitate sanitară va fi dedicată copiilor, iar de proiect se ocupă Direcția de Sănătate Publică din Constanța. Cristina Schipor, directorul instituției, a oferit detalii în emisiunea Realitatea locală, de la Dobrogea TV, moderată de jurnalistul Cristian Hagi.

Mutui per non bancabili anche per liquidità

Siamo operativi in tutta Italia

„Este un proiect de suflet. Suntem singura direcție din țară care a demarat un proiect de construcție a unui spital. Am mers pe renovare, extindere și dotare, deoarece aceasta era axa prin care puteam să aplicăm la CNI.”, a precizat aceasta.

Spitalul se va ridica pe locul fostul spital CFR din cartierul Palas, care a fost dat de Ministerul Sănătății în administrarea DSP Constanța în 2018. Clădirea era devastată. Nu mai rămăseseră din ea decât zidurile exterioare.

În 2019, un grup de lucru a decis să se construiască un spital de pediatrie acolo, cu specialități de care este nevoie și a depus proiectul la Compania Națională de Investiții, care aparține de Ministerul Dezvoltării. 2020 a fost un an de pauză, din cauza pandemiei. În prezent, toate actele necesare, inclusiv certificatul de urbanism, au fost depuse la CNI. Compania a mai cerut câteva documente, dar, spune șefa DSP, sunt chestiuni punctuale care se vor rezolva. A ținut să mulțumească tuturor instituțiilor.

„S-au mișcat exemplar, au înțeles toți că este un obiectiv de interes pentru județul Constanța și ne-au susținut.”, a subliniat.

Cristina Schipor, directorul DSP Constanța, în platoul Dobrogea TV

Mutuo per non bancabile

La banca non ti concede il mutuo per acquistare l’immobile?

lo acquistiamo noi per te (pagamento dilazionato in 30 anni)

Siamo operativi in tutta Italia

Astăzi, Cristina Schipor este din nou în București, la CNI, pentru a aduce unele clarificări.

Pasul următor este ca proiectul să ajungă într-o comisie tehnică, unde proiectul va fi prezentat și susținut de o echipă a DSP Constanța, după care se va emite o hotărâre de Guvern prin care proiectul va fi nominalizat la finanțare, iar apoi va urma licitația și desemnarea unui constructor.

„Proiectul are doi ani de finalizare de când se emite hotărârea de Guvern. Dacă aceasta va fi emisă în 2022, spitalul ar trebui să fie gata în 2024. La anul, în ianuarie – februarie, ar trebuie să trecem de comisie.”, a precizat directorul DSP.

„Acest spital va fi unul de sine stătător, nu o secție exterioară a Spitalului Județean. Acesta va rămâne cu paturile din secția de pediatrie, iar acesta va fi unul nou. Părinții se vor putea adresa oricăruia dintre ele.”, a mai spus Cristina Schipor.

Spitalul va avea 96 de paturi. Printre specialitățile noii unități se numără: diabet, oncologie, ortopedie, neurologie. Va avea și o sală de operație, la etajul al patrulea, și o secție de terapie intensivă.

„96 de locuri nu sunt de ajuns, dar nu se putea face mai mult. Nu se putea construi o clădirea mai înaltă acolo, deoarece este un cartier de case (n.r. actuala clădire are două etaje, noul spital va avea patru). Ne pliem pe ce avem și pe ce este posibil”, a punctat aceasta.

Șefa DPS face apel către toți cei care au detalii despre istoria spitalului CFR să o contacteze, pentru că vrea să facă o cartă a spitalului, pentru a reconstrui trecutul acestuia. Este o clădire despre care se crede că a fost construită de italieni, dar nu mai există date oficiale nici măcar în arhivele județene.

Sistema “Salva Casa”

anche per non bancabileSiamo operativi in tutta Italia

DSP mai are două clădiri la Eforie, pe care vrea să le intabuleze, pe care vrea să le introducă într-un proiect la CNI pentru recuperarea copiilor, pentru că sunt lângă Spitalul Grand.

Emisiunea poate fi urmărită mai jos:Source

“https://www.ct100.ro/primul-spital-de-stat-construit-in-constanta-dupa-1989-va-fi-de-pediatrie-cand-ar-trebui-sa-fie-gata/”

Pubblichiamo solo i migliori articoli della rete. Clicca qui per visitare il sito di provenienza. SITE: the best of the best ⭐⭐⭐⭐⭐
Clicca qui

La rete Adessonews è un aggregatore di news e replica gli articoli senza fini di lucro ma con finalità di critica, discussione od insegnamento, come previsto dall’art. 70 legge sul diritto d’autore e art. 41 della costituzione Italiana. Al termine di ciascun articolo è indicata la provenienza dell’articolo. Per richiedere la rimozione dell’articolo clicca qui

Bonus e agevolazioni

Siamo operativi in tutta Italia

La rete Adessonews è un aggregatore di news e replica gli articoli senza fini di lucro ma con finalità di critica, discussione od insegnamento,

come previsto dall’art. 70 legge sul diritto d’autore e art. 41 della costituzione Italiana. Al termine di ciascun articolo è indicata la provenienza dell’articolo.

Per richiedere la rimozione dell’articolo clicca qui

%d blogger hanno fatto clic su Mi Piace per questo: